Over ons

Bart zette zijn eerste salsapassen in het voorjaar van 2005 bij Hanzer Lamora. Deze rasechte Cubaan kon met zijn kennis en passie al snel het salsavirus overbrengen op Bart. Na twee jaar doorgedreven training, kreeg Bart de kans om Hanzer zijn werk verder te zetten.

In het dagelijkse leven staat Bart in het buitengewoon onderwijs. Zijn job vergt veel geduld en didactische kennis. Deze vaardigheid neemt hij mee in de salsawereld, waardoor hij technieken en figuren eenvoudig en duidelijk kan overbrengen.
Salsa gaat veel verder dan leren bewegen op muziek. Daarom zet hij ook extra in op partner – en leidwerk, afwerking en muzikaliteit zodat je comfortabel en vloeiend een nummer kan dansen met je partner.

Naast het lesgeven, volgt hij al 4 jaar lessen LA-style. Hij probeert zichzelf steeds te verbeteren en bij te scholen door nieuwe stijlen en technieken aan te leren. Bart kijkt daarom ruimer naar salsa en probeert het beste van beide stijlen te mixen.

In 2011 leerde hij Kathleen kennen. Zij maakte op 6 jarige leeftijd kennis met de danswereld en koos voor klassiek ballet. De techniek, houdingsleer en de strenge lessen hielden haar 10 jaar lang in de ban. De basis was gelegd en het was tijd geworden om de spitzen in te ruilen voor moderne/hedendaagse dans.

Hier stond de kunst van het inlevingsvermogen en lichaamsexpressie op verschillende muziekgenres centraal. Tot haar 28ste bleef ze de vele trainingen, repetities en jaarlijkse dansshows trouw.

In 2011 besloot ze zich te wagen aan partnerdans en kwam zo bij Ritmo Caliente terecht. Kathleen geraakte gefascineerd door de aanstekelijke ritmes en ongedwongen danssfeer. Al snel zag ze dat zij en Bart iets gemeen hadden: passie voor dans. De grote nieuwsgierigheid en leergierigheid zorgen ervoor dat Kathleen continu bezig is met zich te verbeteren, te verdiepen en bij te leren door nieuwe stijlen en technieken te ontdekken. Je kan haar daarom ook altijd wel op een of andere dansvloer terug vinden! 

Het resultaat is ondertussen gekend: vier avonden per week trachten Kathleen & Bart met passie en aanstekelijk enthousiasme de dansmicrobe verder te verspreiden in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Kom gerust eens proeven van de gezelligheid op of naast de dansvloer!

0
Jaar danservaring
0 +
Blije dansers
0
Locaties
0
Leraren