Lessenaanbod

Beginners & gevorderden

Bij de “beginners” ligt de focus op de basisstappen en enkele eenvoudige figuren. Het ritme leren aanvoelen en het voetenwerk is het allerbelangrijkste tijdens deze lessen.

Bij de “half gevorderden”/ “gevorderden” leer je al ietwat complexere technieken en starten we ook met ‘rueda’. Dit wil zeggen dat de koppels in een cirkel dansen en op signaal van de lesgevers hun partners doorgeven.
We zorgen er uiteraard wel voor dat je minstens 70% van de lestijd met je eigen danspartner danst. Het wisselen van danspartner zorgt er dan weer voor dat je beter leert leiden of volgen.

Plus & Supers

Bij de “gevorderden plus” en de “supers” zullen er ook heel wat LA-style elementen aan bod komen. Naast Cubaanse Salsa is LA-style de meest voorkomende stijl in onze regio. We zorgen hier voor gezonde mix van beide stijlen en dames krijgen ook wat meer uitdaging op vlak van styling/afwerking.

We hechten veel belang aan dansbare figuren. Figuren die een heer/leider kan leiden bij elke dame/volger, ook volgde ze nooit lessen bij ons. Daarnaast leren we figuren te combineren en laten we de leiders ontdekken waar de combinatiemogelijkheden precies zitten met andere combinaties of figuren.

Dance

Joins us

Bij Ritmo Caliente krijg je op een ontspannen manier les van ervaren docenten. Verwacht bij ons gezelligheid, kwaliteit, passie en persoonlijke aandacht!

Ritmo Caliente

In onze lessen staat kwaliteit voorop.  We leren je niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe je het moet doen en waarom je het moet doen.  Op deze manier ga je je beter kunnen inleven zodat je de juiste technieken beheerst en zo de vrijheid ontwikkelt om met iedereen te kunnen dansen.

Salsa

Van alle Latin dansen is Salsa het meest populair. Salsa kent zijn oorsprong uit Cuba en heeft verschillende stijlen waarvan Cubaanse salsa en LA-style de meest voorkomende zijn in onze regio. Onze lessen zijn gebaseerd op Cubaanse salsa maar bij de hogere niveaus zullen er ook invloeden en technieken van LA-style herkenbaar zijn. Vanaf de “half gevorderden” dansen we in de ‘Rueda’. Dit wil zeggen dat de koppels in een cirkel dansen en op signaal van de lesgevers hun partners doorgeven. We zorgen er uiteraard wel voor dat je minstens 70% van de lestijd met je eigen danspartner danst. Het wisselen van danspartner zorgt er dan weer voor dat je beter leert leiden of volgen.

Bachata

Bachata is een romantisch muziekgenre en afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Zowel de muziek als de dans kenmerkt zich door een wat rustiger tempo. Net als andere dansen en muziekgenres heeft het verschillende stijlen: Dominicaans, moderna en sensual. Wij zorgen in onze cursus ervoor dat je een mix krijgt van de verschillende genres zodat je op elke muziekstijl je weg weet. Onze lessen worden gekenmerkt door vlotte combinaties die makkelijk te leiden zijn. Ook schenken we aandacht aan houding, styling en tempo-verschillen.

Lady Styling

Hier staan vrouwelijkheid en elegantie centraal! De basisprincipes zoals houding, balans en afwerking vormen de kern. De focus ligt niet op de meest complexe routines maar het gaat hier meer om de meest simpele bewegingen en basisstappen mooi, vrouwelijk en vooral elegant te maken. Met veel persoonlijke aandacht en tips nemen we jullie mee in deze basisprincipes zodat onze ladies extra kunnen schitteren op de dansvloer. Deze lessen worden niet in een vaste cursus aangeboden maar komen meermaals per jaar terug en worden in de beide dansstijlen (salsa & bachata) aangeboden.

Lessenrooster

Hou de website in de gaten voor het lessenrooster. Of vraag deze aan Bart en Kathleen.

Persoonlijke aanpak

Bij Ritmo Caliente krijg je op een ontspannen manier les van ervaren docenten. Verwacht bij ons gezelligheid, kwaliteit, passie en persoonlijke aandacht!

Groepssfeer

Na afloop van jouw les kan je gezellig iets blijven drinken met de medecursisten. Wist je trouwens dat onze locaties vrij toegankelijk zijn, zodat je de sfeer vooraf al kan komen opsnuiven?