Over Bart & Kathleen

Bart zette zijn eerste salsapassen in het voorjaar van 2005 bij Hanzer Lamora. Deze rasechte Cubaan kon met zijn kennis en passie al snel het salsavirus overbrengen op Bart. Na twee jaar doorgedreven training, kreeg Bart de kans om Hanzer zijn werk verder te zetten.

In het dagelijkse leven staat Bart in het buitengewoon onderwijs. Zijn job vergt veel geduld en didactische kennis. Deze vaardigheid neemt hij mee in de salsawereld, waardoor hij technieken en figuren eenvoudig en duidelijk kan overbrengen.
Salsa gaat veel verder dan leren bewegen op muziek. Daarom zet hij ook extra in op partner – en leidwerk, afwerking en muzikaliteit zodat je comfortabel en vloeiend een nummer kan dansen met je partner.

Naast het lesgeven, volgt hij al 4 jaar lessen LA-style. Hij probeert zichzelf steeds te verbeteren en bij te scholen door nieuwe stijlen en technieken aan te leren. Bart kijkt daarom ruimer naar salsa en probeert het beste van beide stijlen te mixen.

In 2011 leerde hij Kathleen kennen. Zij maakte op 6 jarige leeftijd kennis met de danswereld en koos voor klassiek ballet. De techniek, houdingsleer en de strenge lessen hielden haar 10 jaar lang in de ban. De basis was gelegd en het was tijd geworden om de spitzen in de ruilen voor moderne/hedendaagse dans.

Hier stond de kunst van het inlevingsvermogen en lichaamsexpressie op verschillende muziekgenres centraal. Tot haar 28ste bleef ze de vele trainingen, repetities en jaarlijkse dansshows trouw.

In 2011 besloot ze zich te wagen aan partnerdans en kwam zo bij Ritmo Caliente terecht. Kathleen geraakte gefascineerd door het aanstekelijke ritme en ongedwongen danssfeer. Al snel zag ze dat zij en Bart iets gemeen hadden: passie voor dans.
Door haar achtergrond, pikte ze snel op waardoor ze na enkele maanden klaar was om zelf mensen aan het dansen te brengen.

Het resultaat is ondertussen gekend: vier avonden per week trachten Kathleen & Bart met passie en aanstekelijk enthousiasme de salsamicrobe verder te verspreiden in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Kom gerust eens proeven van de gezelligheid op of naast de dansvloer!

5 Responses to Over Bart & Kathleen

 1. Michel Cosemans says:

  dinsdag 1e maal komen kijken … ik was enorm onder de indruk, ook over het niveau van de “beginners” – jullie staan erg ver, voor zover ik dat als leek kan beoordelen – dat pleit voor de kwaliteit van de lessen. Dikke proficiat!

 2. Jossy smilley says:

  hoi Bart,
  Hoe geraken wij in la fabrica? Er staat geen huisnummer bij.
  Wij zouden dinsdag willen komen kijken.

  groeten Jossy, Reinilde en Pascal

 3. franco says:

  Wij zijn geïnteresseerd in Salsa voor beginners. Wanneer start deze cursus opnieuw en waar?
  Bedankt.

 4. Hermans says:

  Wil starten met salsa in Beringen, woon in Beringen, ik een vriendin van Pholly Kao, afgelopen zaterdag op jullie salsa party in La Fabrica geweest. Ik heb echter geen salsapartner, dus een probleemke voor mij hé?, Pholly start waarschijnlijk pas in september ergens bij La Fabrica met Danielle. Ik kom wel naar de initiatielessen te Beringen. Groeten Kristine Hermans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>